Gauerslund Sogns Antenneforening

TV | INTERNET | BREDBÅND | BØRKOP | BREJNING

Analog tv-kanaler ophører

YouSee slukker for de analoge tv-kanaler den 9. februar 2016

YouSee oplyser, at lukningen desværre er nødvendig for bl.a. at skabe mere plads i kabel-tv-nettet til højere bredbåndshastigheder og sikre, at kapaciteten rækker til det stigende streamingbehov.
Selv om foreningen måske gerne ville have bibeholdt de analoge tv-kanaler nogle år endnu, må vi erkende at tiden er løbet fra den gamle analoge teknologi, hvorfor de analoge kanaler må vige pladsen for fremtidens teknologi.


Hvad betyder det for dig med et ældre fjernsyn?

Hvis du har et ældre fjernsyn, der kun kan modtage det analoge signal (hovedsageligt billedrørs-tv), vil du efter den 9. februar 2016 opleve sort skærm.


Sådan undgår du sort skærm

  1. Tjek om dit tv (fladskærm) har en DVB-C/MPEG-4 modtager. Hvis ja, vil du kunne se kanalerne i den digitale version. Så skal tv’et blot indstilles rigtigt. På www.yousee.dk/kanaler  kan du få hjælp til at indstille kanalerne korrekt på dit tv.
  2. Har du allerede YouSee Plus (en digitalboks fra YouSee), så skal du ikke foretage dig noget. Du vil ikke opleve nogen ændring og fortsætter som hidtil
  3. Køb en digital tv-boks, der kan omforme de digitale signaler til analoge signaler. Det er vigtigt, at du vælger en DVB-C boks. Se efter godkendte bokse på www.yousee.dk/ready 
  4. Køb et nyt digitalt fjernsyn

 Alle tv-kanalerne fortsætter naturligvis og kan fortsat ses i en digital udgave.

Se video fra YouSee