Gauerslund Sogns Antenneforening

TV | INTERNET | BREDBÅND | BØRKOP | BREJNING

Nov. 2013 - MPEG2-Sluk

MPEG2-sluk, 8. januar 2014.
I takt med at flere og flere tv-kanaler udsendes i HD-kvalitet, har mange hustande også de senere år købt nye tv-apparater, der gør dem i stand til at udnytte den markant bedre billedkvalitet, som HD-formatet byder på.

GSAF ønsker at understøtte denne udvikling ved til stadighed, at tilbyde flere HD-kanaler til foreningens medlemmer. For at muliggøre dette vil en udfasning af det såkaldte MPEG2 signal blive påbegyndt fra januar 2014.

Har du et tv-apparat eller f.eks. en harddiskoptager med indbygget DVB-C MPEG2-modtager vil du blive berørt af MPEG2-sluk. De berørte apparater er typisk 5-6 år gamle.

Har du et ældre analogt billedrørs-/fladskærms-tv uden digitalmodtager eller et nyere tv-apparat med indbygget DVB-C MPEG4-modtager, er du ikke berørt af nedenstående ændringer.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit tv eller din harddiskoptager har indbygget den nyere DVB-C MPEG4-modtager, så er det nemt at tjekke.
Kan du modtage DR3, har dit apparat indbygget en DVB-C MPEG4-modtager- og du behøver ikke foretage dig noget.

Hvad betyder ændringen ?
De tv-kanaler, som udsendes i HD-kvalitet, vil fra 2014 ikke længere samtidig være tilgængelig i digital standard kvalitet (MPEG2 SD-format).
Fortvivl ikke, hvis du har et ældre fladskærms tv med DVB-C MPEG2 digitalmodtager - langt de fleste HD-kanaler udsendes fortsat også i almindelig analog kvalitet.
Jeg har et DVB-C MPEG2 apparat –Hvad kan jeg se?

Nyt udstyr?
Ønsker du at få det fulde udbytte af din tv-pakke, er det nødvendigt enten at købe en separat digitalmodtager af typen DVB-C MPEG4 eller udskifte dit tv-apparat med en tilsvarende indbygget digitalmodtager.
En separat digitalmodtager fås fra 400 kr. og kan købes i radio- & tv-butikker, samt større varehuse.

Vi har fået mulighed for, at tilbyde et begræset antal gratis ditalmodtagere til dem, som bliver berørt af MPEG2-sluk

Det er ikke længere muligt, at blive skrevet op til en gratis digitalmodtager da alle 50 bokse nu er reserveret.