Gauerslund Sogns Antenneforening

TV | INTERNET | BREDBÅND | BØRKOP | BREJNING

Februar 2011

Fremtidens tv til Gauerslund Sogns Antenneforening

Medlemmerne af Gauerslund Sogns Antenneforening kan glæde sig til masser af tv-kanaler i superhøj billed og lydkvalitet, når foreningen fra 24. februar indfører fri adgang til at se tv i såkaldt HD-kvalitet. 

I første omgang får medlemmerne adgang til at se otte af de mest populære tv-kanaler i HD-kvalitet. Det drejer sig bl.a. om Kanal 5 HD, TV3+ HD, 6'eren HD og TV 2 Film HD, så der bliver rigeligt at se på for film- og sportsinteresserede. Særligt de fodboldglade medlemmer har noget at glæde sig til, for der bliver både mulighed for at se Superliga, Champions League, Premier League og meget andet topfodbold i knivskarpe billeder. 

Adgangen til de mange HD-kanaler er kommet i stand efter forhandlinger mellem foreningen og tv-distributøren YouSee. YouSee leverer tv-signalerne til Gauerslund Sogns Antenneforening, og de to parter er enedes om en aftale, der gør det muligt at tilbyde HD-kanalerne til foreningens medlemmer, uden det koster ekstra. 

Antallet af HD-kanaler afhænger af, hvilken tv-pakke den enkelte husstand abonnerer på i forvejen. Dem med den største pakke har adgang til alle otte kanaler, mens man med den mindste pakke har adgang til en kanal. Og dertil kommer selvfølgelig DR’s særlige HD-kanal, som alle danskere har adgang til. 

HD-kanalerne hos Gauerslund Sogns Antenneforening bliver sendt ukrypteret ligesom de analoge og de almindelige digitale tv-kanaler. Det betyder, at man som udgangspunkt ikke behøver boks eller digital kort for at se HD-kanalerne.

Har man som medlem en fladskærm med indbygget DVB-C modtager og som understøtter MPEG4 skal blot lave en ny kanalsøgning og så er der billed- og lyd i superkvalitet -og man kan selvfølgelig stadig tilslutte alle de tv-apparater, man har lyst til i børneværelse, køkken, soveværelse eller, hvor man nu har lyst.

Følgende kanaler vil være tilgængelige i HD-kvalitet:

 Grundpakken (2 HD-kanaler)    

 Mellempakken (4 HD-kanaler)       

 Fuldpakken (9 HD-kanaler):

 DR HD og ZDF HD       

 TV3+ HD og Eurosport HD           

 SVT1 HD, Kanal 5 HD, TV2 Sport HD, TV2 Film HD og 6'eren HD

 Se samlet tv-oversigt her

Fra 24. februar vil det ligeledes være muligt at lytte til en række radiokanaler via tv-apparater med DVB-C modtager.