Gauerslund Sogns Antenneforening

TV | INTERNET | BREDBÅND | BØRKOP | BREJNING

Ændringer i programudbuddet ?

Opdateret 30.oktober 2019

Efter en tid hvor bølgerne har gået højt i pressen, og hvor Discovery Networks og YouSee gensidigt har kørt annoncekampagner for at vinde kundernes sympati, er der på det seneste blevet mere stille. Vi tolker stilheden som, at der nu dels faktisk forhandles om en løsning og dels, at "folkedomstolen" efterhånden har sagt, hvad der kan siges uden faktisk at kende de nøjagtige detaljer bag konflikten….

Foreningen har modtaget information fra Jacob Mortensen, der er direktør i YouSee og direkte involveret i forhandlingerne med Discovery Networks (Læs Information fra YouSee her)

Vi er naturligvis kede af, at der endnu ikke er en afklaring på indholdet af tv-pakkerne fra 2020, men opfordrer fortsat til at tage den med ro og afvente situation, da der endnu er lang tid til 10. december, hvor der evt. skal træffes beslutning om pakkeskift osv.
Så snart der måtte være nyt, vil vi naturligivs informere her på siden, og senest ved udgangen af november ”låser” vi programudbuddet for 2020. Informationen herom vil ske i Trekantens Folkebladsamt samt her på hjemmesiden.

Hvem sender mine sportsbegivenheder?
Sportsrettigheder hos Viasat, TV2, Xee
Sportsrettigheder hos Discovery Networks
Hver opmærksom på, at nogle sportsbegivenheder bliver vist på flere kanaler, som f.eks. Tour de France, der vises på både TV2 og Eurosport 1.


Opdateret 9.oktober 2019

Som de fleste nok har hørt i pressen, så har YouSee meldt ud, at de planlægger en del ændringer i de faste tv-pakker fra 1. januar 2020.
En del kanaler står til at udgå og erstattes af andre, men 2020 skulle til gengæld være uden prisstigninger (læs mere om ændringerne her)

Umiddelbart skulle ændringen betyde et farvel til nedenstående kanaler i de faste tv-pakker.

Discoverynetworkskanaler

Hvorvidt kanalerne vil være tilgængelig i Bland Selv tv-pakkerne er endnu ikke afklaret, idet distributøren Discovery Networks og YouSee fortsat forhandler herom.

På spørgsmålet om hvorfor YouSees laver ændringen, lyder det officielle svar "Det gør vi, fordi danskernes tv-vaner ændrer sig. Vi arbejder hele tiden på at kunne tilbyde de kanaler og streamingtjenester, der er mest populære her i Danmark. Det betyder, at nogle af kanalerne flytter ud af de faste pakker pr.1. januar 2020 og erstattes med andet populært indhold"

Uofficielt er der også forlydener om, at det skulle skyldes, at Discovery Networks har krævet ekstraordinære store prisstigninger for 2020, som YouSee ikke har villet accptere.
I pressen er det i hverfald blevet slået op som et alt eller intet spørgsmål fra Discovery Networks side, at kommer deres kanaler ikke i de faste tv-pakker, bliver de heller ikke tilgængelige som Bland Selv-kanaler.

Hvorvidt årsagen er den ene eller anden er svært at spå om, men lige nu vil jeg blot opfordre til at afvente det endelige udfald, så længe der forhandles.
Personligt har jeg svært ved at tro, at hverken YouSee eller Discovery Networks kan leve med den aktuelle situation, så det sidste ord er formentlig ikke sagt i denne sag.

Læs evt. artikel i BT, hvor Claus Bülow Christensen, der er medierådgiver og tv-ekspert udtaler sig.

Vi skal nok orientere her på siden, så snart der måtte foreligge nyt og i god tid inden 10. dec. som er deadline for pakkeskift osv.